Amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, la Fundació Esmen i uTOpia barcelona (ESMEN& CULTURA) hem impulsat una campanya per visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, amb la col·laboració del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

A través de vídeos, 60 persones usuàries dels tallers artístics que oferim, ens expliquen, en primera persona, les emociones, anècdotes i sensacions viscudes durant el confinament.

“Per a nosaltres va ser molt dur. Són molts mesos, i arriba un moment que… buf! Tens ganes de cridar”, assegura una usuària. “Ho vaig passar molt malament perquè no podia veure els meus companys”, relata una altra sobre l’aïllament. Amb tot, la pandèmia també s’ha acarnissat amb les residències i centres de dia on hi havia persones amb discapacitat intel·lectual: “Hem perdut companys d’aquí que han mort pel virus”, constaten emocionats.

La campanya reivindica espais on expressar els seus patiments i els seus neguits i anhels, irrompent en l’espai públic per a sensibilitzar a la ciutadania sobre les realitats concretes d’aquestes persones. És per això que, durant dues setmanes, s’instal·laran displays amb els  protagonistes en 17 localitzacions del districte on apareixerà un codi QR que permetrà visualitzar aquests vídeos.

A on es podrà veure la campanya?

Aquests materials el trobaràs al CAP Sarrià, la Casa Orlandai, el Centre Cívic de Sarrià, el Mercat de Sarrià, a l’Estació Ferrocarrils Sàrrià i a l’entrada de l’OAC, entre d’altres.