La jornada s’ha desenvolupat a través de tallers de manualitats i contacontes, on participaven conjuntament els alumnes del Col·legi John Talabot i les persones usuàries d’Esmen

Llegeix amb mi és una iniciativa original de la Fundació Esmen per trencar barreres i fer més barri, més vida en comunitat, aprofitant la diada de Sant Jordi

La Fundació Esmen, dedicada a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual del barri de Sarrià, ha celebrat aquest matí en les seves instal·lacions la jornada Llegeix amb mi: un esdeveniment literari al voltant de la diada de Sant Jordi, per fomentar la convivència entre les escoles del barri i les persones usuàries de la Fundació. “Tenim el repte de trencar els murs que tenim amb altres entitats del barri”, ha explicat el director de la Fundació Esmen, Ignacio de Gispert. 

Així doncs, els participants de la jornada han estat, d’una banda, els alumnes de segon i tercer cicle de primària de l’escola de davant de la Fundació Esmen, el col·legi John Talabot i de l’altra, les persones usuàries de la Fundació. Al llarg de tot el matí, han participat de manera conjunta en totes les activitats organitzades per Esmen: des de contacontes, tallers de manualitats i un espai de lectura compartit. “Avui hem crescut tots junts gràcies a les històries, les històries ens igualen”, ha remarcat la narradora Mon Mas que ha valorat la jornada com “un autèntic regal”. 

Per part dels nens i nenes del col·legi, han destacat que ha sigut bonic compartir experiències junts, ja que són persones que veuen en la seva vida quotidiana, però mai no estableixen vincles. “Aquesta activitat aporta moltíssim perquè és un aprenentatge immens sobre la diversitat i entendre quines són les realitats diverses que ens envolten”, afirma la directora de John Talabot, Caterín Triay. En aquest sentit, Llegeix amb mi és una jornada que posa de manifest la importància per a les persones amb discapacitat intel·lectual de viure en comunitat i relacionar-se amb altres entitats del barri.